Holisme en kwantumtheorie

Welkom op deze pagina! Mijn doel is zichtbaar maken wat onzichtbaar is. De magie van de wetenschap leren begrijpen.  Het universum snappen op alle denkbare fronten. Ik ben op weg, reis je een stukje mee? Haak gerust af als het voor jou niet leesbaar is of als je een andere theorie hebt. Lees meer in mijn blog materie en witte energie en hoe het mij daar bracht.

Kwantumtheorie en spiritualiteit:

Spiritualiteit en wetenschap lijken wel haaks op elkaar te staan, waar de spiritualiteit wil weten, ervaren en voelen, wil de wetenschap onomstotelijk bewijs.

  • Veel mensen uit de spirituele wereld vinden wetenschappers maar star en kijkend met oogkleppen op.
  • Veel wetenschappers vinden de esoterische of spirituele wereld maar zweverig en onrealistisch.
  • En ik? Ik ken en bewijs beide kanten. Ik ben dan dus een spiritueel wetenschapper? Of een wetenschappelijk medium? Nou, noem me maar gewoon Astrid 😉 Astrid die met nuchterheid en humor probeert het universum te doorgronden op basis van de bestaande natuurkunde.

Al zo lang als ik het me kan herinneren ben ik geïnteresseerd in het niet tastbare. Hoe het eruit ziet op de planeten, de serie The X-files uit de jaren 90, paranormale verschijnselen en verhalen, etc. Onderzoek en ontwikkeling staan daarbij centraal. Ik wil het onzichtbare zichtbaar maken met als doel dat ik hiermee anderen kan helpen èn verwonderen. Kennis delen, maar ook verbinden en leren van elkaar. We bestaan allemaal uit sterrenstof. Ons menselijk lichaam is ook onderdeel van verbinding via diverse systemen, net zoals ons zonnestelsel dat ook is met de zon, planeten, manen en noem maar op. Fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel zijn de lagen binnen het systeem van de mens. Een blad van de boom lijkt qua structuur en nerven op ons bloedvatenstelsel, de Helixnevel de vorm van een oog. Er zijn nog veel meer zichtbare overeenkomsten. Alles is verbonden en met elkaar in evenwicht. Ook al lijkt het soms net even anders in elkaar te zitten.

Heb je bijvoorbeeld hoofdpijn dan kun je best een paracetamol nemen of extra water drinken. Heb je met regelmaat hoofdpijn dan kun je misschien eens een wat minder volle agenda proberen of eens wat vaker een rondje wandelen. We hebben allemaal wel eens aan iemand gedacht die jou dan toevallig net belde of een appje stuurde. Of dat je te laat kwam en daarmee juist aan iets naars wist te ontkomen. Ik probeer alles te bekijken vanuit het totale overzicht, vanuit de aarde en al haar wijsheid. Kijk ook eens bij de natuurwetten en de 12 wetten van het universum want die geven een aardig beeld van wat ik bedoel. De aarde en het universum kan de mens nog enorm veel leren en we weten als mensheid heel veel en toch nog te weinig.

De systemen van de mens zijn nog veel dieper uit te leggen, maar de hele korte versie is dat alle lagen en systemen met elkaar samenwerken en samenspelen als een orkest. Als er één instrument valse noten speelt dan raakt de boel wat ontregelt. Als onze planeet Jupiter besluit een andere “afslag” te nemen dan hebben we toch een soort van uitdaging in ons zonnestelsel. En dan zeg ik het nog netjes 😉

Het willen weten is een uitdaging voor mij. Ik blijf zo enorm nieuwgierig naar zaken waarvan we vermoeden dat ze bestaan, al dan niet in toekomstig tastbare vorm. Buitenaards leven bijvoorbeeld, het leven na de dood en waarom herinnert niemand zicht zijn eigen geboorte nog? Het zijn maar een aantal voorbeelden. Tastbaar/meetbaar bewijs is er niet altijd, en twee (laat staan 4) keer hetzelfde reproduceren gaat ook niet altijd op. De reden erachter is mij inmiddels wel duidelijk. Ik ben te eigenwijs en ook (wat) ongeduldig. 😅

Ik heb met een nuchtere blik al veel mogen mee maken. En dat “veel” is ook veel wat ik niet kan verklaren maar wel graag wil verklaren. In gesprekken met mensen weet ik bijvoorbeeld vaak al wat men wil vertellen. Als ik iemand ontmoet weet ik vaak al direct het karakter van de persoon. Ik zie dat en ik weet dat. Hoe? Dat weet ik dan weer niet. Soms beschrijf ik een kamer zonder er ooit geweest te zijn. Of ik vertel jou een herinnering die je met een overleden persoon hebt. Was ik niet bij en heb ik zelf niet gekend, jij weet het wel. Jij hebt de herinneringen. Wetenschappelijk gezien kan ik dat niet, want ik kan het niet onder gestelde eisen reproduceren. Het gebeurt wel maar niet op voorgestelde regels.

Het kan dus niet anders dan dat ik die informatie uit een veld haal. Natuurlijk is dit hetzelfde veld waar ook bijvoorbeeld blauwdrukken* verweven zijn. Ik kan iemand vertellen wat er een paar dagen vooraf gebeurd is of waar die persoon mee bezig is geweest. Alsof je een ruimte binnenstapt en je aan de sfeer voelt dat er ruzie is geweest of dat iemand zichzelf niet prettig voelde. 

Zwerfkeien, meteorieten*, kristallen en edelstenen zijn voor mij magische tastbare bronnen. Cadeautjes van de aarde en het universum. Van jongs af aan ben ik met kristallen en stenen bezig. De oeroude materialen die vaak ook een lust voor het oog zijn, maken mij heel blij. Waar het vandaan komt, hoe het eruit ziet, de blijdschap, de schoonheid. Het hoort allemaal bij elkaar. Het liefst vertel ik er de hele dag over en krijg ik er ook veel vragen over. Alles om ons heen kan helpend zijn. Een wandeling, vogelgeluiden, de geur van gras de schoonheid van keien en stenen, het geluid van water. Ze maken weer nieuwe kleine blauwdrukken in de tijd.

Ik besloot iets waardevols te gaan doen met deze informatie. Het komt me toe dus ik doe er wat mee. Maar wat dan? Wat is er in die enorme wereld (ook sceptisch voor kwakzalverij) te leren en te ontdekken?

Inmiddels ben ik gecertificeerd Master in Reiki en behandel ik mensen met deze energie, geef ik adviezen over edelstenen en kristallen en kan ik die therapeutisch inzetten (lithotherapie).

Daarnaast ben ik bezig met mediumschap en begin ik (heel iets meer) te begrijpen hoe het onzichtbare hiernamaals is. Ik probeer met een nuchtere houding de vertalingen en de bewijzen van de onzichtbare wereld zo zuiver en helder mogelijk te interpreteren. Dus concreet zichtbaar maken. Ik werk hierin inmiddels samen met medium Eric van Riessen van Eric’s Spiritual School. 

En daarnaast probeer ik natuurlijk ook de wetenschappelijke kant van deze bovengenoemde disciplines te begrijpen en te onderzoeken. Dus echt in ons zichtbare veld. Dingen die iedereen kan waarnemen als je geen extra zintuigen gebruikt. Zonder dat je nu meteen denk aan enge poltergeist acties, denk dan aan spelen met de spirituele wereld. Met veel liefde en plezier spelen met energievelden, Ouijaborden*, bandstemmen, magneten, spiritfotografie en noem het maar op. 

Tenslotte een mooie quote die nog even wat verduidelijking brengt aan al het bovenstaande: “Door onze vooroordelen en aannames voortdurend te bevragen, kunnen we voorbij de grenzen van onze waarnemingen reiken. Zo verruimen we ons bewustzijn en maken we ruimte voor nieuwe ervaringen. Ervaringen die in ons verborgen liggen om het onzichtbare te begrijpen”. 

* Blauwdrukken, herinneringen uit de tijd, plaats, van de persoon e.d.
* Ouijabord: een spel dat eind 19e eeuw op de markt werd gebracht door de Amerikaanse firma Parker Brothers met als doel entertainment voor vragen aan de “geesteswereld”. 
* Meteorieten zijn stenen uit de ruimte die op aarde zijn gevallen.

Je kunt kijken op de volgende pagina’s. Hiervoor is een nieuwe website in aanbouw.
Reiki
Mediumschap
Kristal healing

Terug naar home

Volg Reiki en kristalhealing ook op Facebook en Instagram