Micrometeorieten

(click here to switch language)

(Meteen naar de lespakketten)

Micrometeorieten zijn kleine stukjes gesteenten die uit ons zonnestelsel komen. Ze worden door de zwaartekracht van de aarde aangetrokken en komen via de dampkring op aarde terecht. Door deze reis veranderen ze erg van uiterlijk en samenstelling en ze lijken daarom niet meer op de grotere en bekende meteorieten.

Micrometeorieten kun je zelf ook vinden om en op je huis. Hoe dat precies in zijn werk gaat vertel ik je graag tijdens de lezingen of je maakt gebruik van het beschikbare lesmateriaal dat je hieronder kunt verkrijgen.

In het begin vond ik het erg moeilijk om nou goed te kunnen zien en begrijpen wat ik zag door mijn grote loep. Was dit een micrometeoriet of niet? Er zijn zoveel soorten ronde bolletjes en vaak is het allemaal vanuit onze eigen industrie wat we zien. Hoe zie je het verschil?

Zie jij de micrometeoriet op de foto? (onderaan deze pagina vind je het antwoord).

Er is zoveel te vertellen over micrometeorieten. Volg me ook op Facebook waar ik de meest recente foto’s en status deel over onderzoek en bevindingen. Je kunt ook een lezing of demonstratie bijwonen en ze zelf gaan zoeken. Hoe meer micrometeorieten, hoe meer onderzoek, hoe beter.

Om meer mensen vooraf een goede start te gunnen verkoop ik lesmateriaal dat natuurlijk bestaat uit veel foto’s tips en trucs. Natuurlijk vooral ook de micrometeoriet zelf. Je kunt dus zelf leren hoe hij er in het echt uitziet. Je kunt hem bekijken met jouw eigen loep of microscoop en zo micrometeorieten steeds beter te leren (her)kennen. Met alle voorbeelden en beschrijvingen heb je dat snel geleerd.

Een lespakket bestaat uit een boekje, met alle tips en trucks die ik toepas, een microscoop-slide met micrometeoriet en een (digitale) foto. Je kunt ook kiezen voor een boekje met een buisje met magnetisch materiaal uit Nederland waar je zelf de micrometeoriet(en) uit kunt halen. Wensen zijn natuurlijk altijd te bespreken.
Prijzen zijn 40 euro en echtheid gegarandeerd.

Een lespakketje bevat:
Informatieboekje, slide/doosje met micrometeoriet en een foto.

Voorbeeld van een lespakket

Update 14-05-2023 🙂 Er zijn weer nieuwe lespakketjes. Hieronder de foto’s met de naam van het pakketje. Zoek je een bepaalde micrometeoriet of wil je ook voorbeelden van ijzeroxide bolletjes, of vuurwerk ontvangen, laat het me weten. Ook overige wensen en bestellingen kun je vrijblijvend kenbaar maken door het formulier in te vullen.


  Lespakketjes:

  FS23 7102
  FS23 7105
  FS23 7106
  FS23 7110
  Voorbeeld: Hier zie je de micrometeoriet