Micrometeorieten

(click here to switch language)

Micrometeorieten zijn kleine stukjes gesteenten die uit ons zonnestelsel komen. Ze worden door de zwaartekracht van de aarde aangetrokken en komen via de dampkring op aarde terecht. Door deze reis veranderen ze erg van uiterlijk en samenstelling en ze lijken daarom niet meer op de grotere en bekende meteorieten. Sterker nog bijna alles zal samensmelten en als een gestold klompje olivijn op aarde belanden.

Micrometeorieten kun je zelf ook vinden om en op je huis. Hoe dat precies in zijn werk gaat vertel ik je graag tijdens de lezingen. Daar ga ik uitgebreid in op hoe je dat het meest efficiënt kunt doen en welke plekken er ideaal voor zijn. Je kunt ook gebruik maken van het beschikbare lesmateriaal dat je hieronder kunt verkrijgen.

Het oppervlak van een Cryptocrystalline (CC) micrometeoriet. Links boven kun je nog een gedeelte van de ijzeren kraal zien. Deze is te groot voor de opstelling.

In het begin is het erg moeilijk om een micrometeoriet goed te kunnen herkennen tussen alle bolletjes en stukjes. Er zit namelijk ook veel bij vanuit onze industrie zoals glaswol en vuurwerk. Als je oefent merk je dat je echt het verschil gaat zien. De bekendste micrometeorieten zijn donker, niet helemaal rond en hebben een tekening of profiel op het oppervlak.

Bolletjes uit onze industrie
Micrometeoriet
Zie jij de micrometeoriet op de foto? (onderaan deze pagina vind je het antwoord).

Er is zoveel te vertellen over micrometeorieten. Volg me ook op Facebook waar ik de meest recente foto’s en status deel over onderzoek en bevindingen. Je kunt ook een lezing of demonstratie bijwonen en ze zelf gaan zoeken. Hoe meer micrometeorieten, hoe meer onderzoek, hoe beter.

Om meer mensen vooraf een goede start te gunnen verkoop ik lesmateriaal dat natuurlijk bestaat uit veel foto’s tips en trucs. Natuurlijk vooral ook de micrometeoriet zelf. Je kunt dus zelf leren hoe hij er in het echt uitziet. Je kunt hem bekijken met jouw eigen loep of microscoop en zo micrometeorieten steeds beter te leren (her)kennen. Met alle voorbeelden en beschrijvingen heb je dat snel geleerd.

Een lespakket bestaat uit een boekje, met alle tips en trucks die ik toepas, een microscoop-slide met micrometeoriet en een (digitale) foto, die je ook hieronder ziet

Ga je niet graag op de ladder of met je handen in de modder dan kun je ook kiezen voor een boekje met een buisje met magnetisch materiaal uit Nederland waar je zelf de micrometeoriet(en) uit kunt halen. Wensen zijn natuurlijk altijd te bespreken.
Prijzen zijn voor alle lespakketten 50 euro en echtheid gegarandeerd.

Een lespakketje bevat:
Informatieboekje, slide/doosje met micrometeoriet, 2 hoge resolutiefoto’s van andere micrometeorieten en natuurlijk en een foto van jouw micrometeoriet.

Voorbeeld van een lespakket
Micrometeoriet 1
Micrometeoriet 2

Binnenkort plaats ik ook wat minder bekende micrometeorieten die je kunt kopen.

Zoek je een bepaalde micrometeoriet of wil je ook voorbeelden van ijzeroxide bolletjes, of vuurwerk ontvangen, laat het me weten. Ook overige wensen en bestellingen kun je vrijblijvend kenbaar maken door het formulier in te vullen.


    Lespakketjes:

    Voorbeeld: Hier zie je de micrometeoriet