Mediumschap

Mediumschap aldus onze online encyclopedie: “Mediumschap is de praktijk van het zogenaamd bemiddelen in de communicatie tussen vertrouwde geesten of geesten van overledenen en levende mensen. Beoefenaars staan ​​bekend als “mediums” of “spirit mediums”. Er zijn verschillende soorten mediumschap …” Mentaal, fysiek en trance mediumschap.

Hopelijk ben je niet afgeschrikt door bovenstaande tekst, want in de praktijk, of beter gezegd -mijn ervaring- komt het erop neer dat het werk met de ongeziene wereld en onze dierbaren op basis van respect en vrije wil is. Deze contacten bestaan alleen in liefde en licht. Natuurlijk zijn onze dierbaren liefde en licht. Zelfs de meest niet-liefdevolle persoon op aarde is een kind van zijn ouders. Hier weer een nuchtere invalshoek. En nee, ik geloof ook niet dat er iemand is blijven “plakken” in een huis of “aan” iemand. Ik moet de eerste nog tegenkomen 😉

Vaak heb ik gezegd en geroepen dat ik het altijd wel vreemd heb gevonden dat er nooit overledenen teruggekomen zijn op aarde. Dus moet het wel goed en fijn zijn op “de plek” waar ze zijn. 😛
Die “plek” is voor mij net zo goed een onderdeel van het universum als de fysieke aarde dat is binnen ons zonnestelsel is.

Maar hoe zit het nu? Ook hier heb ik nog de nodige experimenten op mijn verlanglijstje staan. Ik ben sceptisch, nuchter en zal niet iets toewijzen aan de spirituele wereld, als dat op een aardse manier te verklaren is, want er wordt hierin ook veel door elkaar gehaald. Zie mijn opmerkingen in de tweede alinea. Die zeggen wel genoeg.

Mediumschap is geen gave, want iedereen kan het (leren). Je kunt er wel talent voor hebben, wat natuurlijk voor heel veel dingen geldt. Dat begint al bij de interesse die je ervoor hebt. En dit is voor mij natuurlijk net zo. Vanaf onze jonge jaren hebben we deze connecties, maar we zijn dit gaande weg steeds meer verleerd en verder van deze wetenschap af komen te staan.

De basis van mediumschap is gericht op de wetenschap dat de menselijke geest de fysieke dood overleeft. En die menselijke geest gaat na het overlijden direct naar de bron/hemel/universum of welke naam bij jou past. Ja direct, zonder wachtlijst of proefwerk/examen.

Communiceren met de ongeziene wereld is mogelijk en kan via bijvoorbeeld een medium. Mensen die hun mediamieke vaardigheden dienstbaar stellen voor uitwisselingen tussen twee werelden. Ik probeer dus in het midden van deze twee werelden te staan en te vertalen wat dierbaren kenbaar willen maken zodat jij deze persoon specifiek herkent. Ze willen zich bewijzen, vertellen dat ze er nog zijn en dat het goed met ze gaat. Het medium (een goed medium) zal bewijzen geven en de vertaling zo zuiver mogelijk maken, zonder jou te laten vertellen of vooraf vragen te stellen. Als dat nodig is dan zal ik je ook persoonlijk advies geven. Je kunt altijd een boodschap verwachten. Er zal gebeuren wat nodig is. Uiteraard vertel ik jou wat ik niet kan weten, maar wat jij wel herkent. Dat betekent soms ook dat ik iets vertel wat ik zelf niet helemaal begrijp, maar jij wel helemaal weet waar het over gaat. Uiteraard wil ik vooraf niets weten en geeft de ontvanger alleen een ja of een nee.

Ik volg op dit moment les van Eric van Riessen een gedreven en ervaren leraar die zelf onder andere in Engeland op het Arthur Findlay College les heeft gehad. Deze manier van mediumschap is erop gericht om met veel bewijzen een zuiver en no-nonsense consult te geven. De school zelf is een wetenschappelijk instituut en er wordt onderzoek gedaan naar alles in mediumschap. Dat spreekt me erg aan en staat uiteraard op mijn bucketlist om te bezoeken. Consulten en lessen worden er met liefde en zuiverheid gegeven.

Op het moment van schrijven heb ik meer dan 100 succesvolle consulten en boodschappen mogen geven. En voor wie het zich afvroeg, ja dat kan ook als je nog leeft. Dat noemen ze een “psychic reading”. Dan gaat het over levensvragen. Denk aan vragen als: “welk soort werk zou bij me passen?”, of “waarom loop ik steeds tegen dit of dat aan”?

Ik heb de wens kenbaar gemaakt om ook voor groepen te willen gaan staan. Net zoals de lezingen voor sterrenkunde heb ik mijzelf hiermee ook een doel gesteld om live demo’s (o.a. huiskamer consulten) te gaan geven. In de toekomst zou ik ook forensisch willen helpen of op verzoek bij een uitvaartondernemer, om de familie te ondersteunen bij keuzes voor bijvoorbeeld de bloemen of de muziek. Het universum, onderwijs en kennis delen lopen als een rode draad door mijn leven heen.

Ben je iemand of ken je iemand die graag een reading, Reiki, of edelsteen behandeling zou willen dan hoor ik het graag. Ook prima te combineren met elkaar. Hier lees je meer informatie. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

terug